(For English, please click here.) За нас Галерия За Банско Контакти

 

Град Банско е един от най-добрите и постоянно развиващи се целогодишни български курорти. Ключовото му разположение - само на 170 киломентра от столицата София и котловинния климат с късо и горещо лято, продължителна мека зима и умерено топли есен и пролет го правят идеално място за целогодишна почивка. С продължаването на непрекъснатите огромни инвестиции в града, изграждането на кабинков лифт и допълнителни съоръжения за зимен спорт, големите писти и подобряващите се условия, града се превърна в курорта с най-модерни съоръжения за зимни спортове в страната.

Все по-голям брой посетители са привлечени от китната красива природа на града, историческата роля на Банско, традиционната местна култура и кухня. В града има 120 културни забележителности, сред които известните къщи-музеи, постоянната художествена изложба на прочутата Банска иконописна школа и постоянната етнографска изложба. Всяка година в града се провеждат традиционните вече международен Джаз Фестивал, Фолклорен Фестивал и Рок концерти.

През лятото, Банско е идеално място за планински екскурзии и преходи. Пирин планина е планина с уникална, девствена природа и е включена в списъка на световното природо наследство. Решилите да се наслаждават на планинските развлечения могат да поемат по различните маршрути до живописните езера - Окото, Валявишки, Попово или пък да поемат по пътя за покоряване на гордия връх Вихрен.

 

За повече информация относно Банско, моля посетете www.bansko.org